Cover
Belföld
Kövér: Akkor örülnék igazán, ha Gyurcsány oda kerülne, ahová való
2017-12-3122:00
kövér, lászló, bayer, európa, vona, gyurcsány
Kiállt az erős nemzetállamokból álló Európa, a normalitás, a racionalitás mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki szerint a nyugat-európai politikai ellenfeleik abszurditása ellen a tömegek leginkább az ellehetetlenítés okozta „kényelmetlenség” miatt nem lépnek fel. A politikus Bayer show című műsorunk szilveszteri adásában a magyarországi ellenfelek közül Vona Gábort és Gyurcsány Ferencet is élesen kritizálta, szerinte a DK elnökét – akit például párhuzamba vont Szálasi Ferenccel és Rákosi Mátyással is – már rég ki kellett volna vetnie magából a politikai közvéleménynek. 
Kövér László felhívta rá a figyelmet, hogy az utóbbi években Magyarország egy olyan precedenst teremtett Európában, amely megakadályozta annak a tervnek a végrehajtását, ami végső soron arról szólt, hogy miként lehet a 28 tagállamból egy egységes masszát gyúrni és hogyan lehet ezt egy központból irányítani. 

Emlékeztetett arra, hogy Martin Schulz, a német SPD elnöke a közelmúltban már egyenesen egy európai egyesült államok létrehozásáról beszélt, s közlése szerint éppen az ellen folyik a harc, hogy miként lehet Magyarországot felszámolni magyar államként, Európát pedig felszámolni az európai civilizáció kontinenseként. 

A politikus szerint ők a racionalizmus talaján állva pont azok ellen küzdenek, akik mindent a ratio alapján próbálnak igazolni, de úgy véli, hogy „ez így nem mehet tovább”. 
Annyira hülyeség, amit mondanak Európáról, a társadalmi nemekről, valamint a „no nation no borderrel” kapcsolatos baromságokkal kapcsolatban, amit újabb már nyíltan mernek hirdetni, s már politikai programot is mernek belőle csinálni. Annyira idiótának tűnik ez a banda, hogy a normális ember úgy érzi, méltóságon aluli, hogy ezzel foglalkozzon
– fogalmazott Kövér László. 

Az Országgyűlés elnöke úgy látja, földrészünkön nem veszett el az európai néplélek, sőt szerinte olyan tartalék van benne, ami újra erőssé teheti, de mint arra rámutatott: ezek a tartalékok nagyon a végüket járják. 

A házelnök rámutatott arra is, hogy akik ki meri nyitni a szájukat, vagy küzdenek a közösségi és egyéni önazonosságukért, azok most Európa nyugati felében olyan jelenségekkel találják szembe magukat, amilyenekkel a ’70-es, ’80-as években a kommunisták kapcsán lehetett megtapasztani Magyarországon, vagyis az embert figyelmeztetik, majd később egzisztenciális hátrányokat kell elszenvednie. Kövér László úgy véli, az emberek nem érzik úgy, hogy fel kellene lépniük a saját kulturális felszámolásuk ellen, mert az leginkább kényelmetlen. 

Ebben az értelemben Európa keleti fele jobb állapotban van, mint Európa nyugati fele
– tette hozzá. 
 
Kövér László egyetértett azzal a felvetéssel, miszerint „most nyerhet értelmet, hogy a magyarok a második világháború után a rosszabb felén éltek Európának, ugyanis nem adatott meg az elhülyülés luxusa.” 

A házelnök a magyarországi ellenzék kapcsán kifejtette a véleményét Vona Gáborról és Gyurcsány Ferencről. A Jobbik elnöke – meglátása szerint – a történelemkönyvek egy sötét lábjegyzetébe fog bekerülni, a Demokratikus Koalíció elnökét pedig a magyarországi baloldal vezetőjének nevezte, aki szerinte gonosz, romlott, alkalmatlan. kijelentette: vele kapcsolatban nyugodtan párhuzamba lehet hozni Szálasi Ferencet, Rákosi Mátyást is, Károlyi Mihályt azért nem, mert ő egy tutyimutyi és tehetségtelen ember volt még Gyurcsány Ferenchez képest is tehetségtelen. 

Gyurcsány a gonoszságban, a rombolásban, a manipulációban, a mások tönkretételében tehetséges, tönkretette a baloldalt, most másodszor teszi tönkre azáltal, hogy visszajön és maga alá gyűri azokat a percemberkéket, akik ma az MSZP-ben vannak
– jelentette ki Kövér László szerint az, hogy az ország politikai elitje, politikai közvéleménye ezt a „gonosztevőt” nem tudta nyolc év után sem kivetni magából és letakarítani a porondól, az bizonyos betegségét mutatja a közéletnek.

ECHO TV
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ