Cover
Belföld
Jobbik–MSZP összefogás jöhet?
2017-12-3020:40
Már jövő januárban megvalósulhat a Jobbik–MSZP összefogás, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson - derül ki a Vásárhely24 című internetes portál cikkéből. A Jobbik közleményében cáfolja, hogy bárhol közös jelöltet indítana az MSZP-vel. Ugyanakkor Gyurcsány Ferenc szerint jövő áprilisban több helyen is támogathatják a jobbikos jelöltet a baloldali szimpatizánsok.
Még októberben hirdette meg a néppártosodó, cukisodó Jobbik a kiegyezést a baloldallal és a liberálisokkal. A szavakat végül tettek követték. Alig egy hónappal később Vona Gábor pártelnök már a balliberálisok kultuszhelyének számító belvárosi Spinoza-házban győzködte a hallgatóságot arról, hogy pártja nem antiszemita és nem kirekesztő. Mindeközben egyre másra jelentek meg azok a hangfelvételek, amelyeken a párt átmaszkírozásán dolgozó jobbikos politikusok zsidóznak, cigányoznak. 

A Jobbik alelnökét egy most év végi interjúban szembesítették a párt hiteltelen néppártosodásával, Volner János a többi között úgy reagált: a cél az Orbán-kormány leváltása, aminek eléréséhez mindenkit szövetségbe hívnak, erről szól a Jobbik nyitása a balliberálisok felé.  

A Vásárhely24 című internetes portál értesülése szerint a jövő januári hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson a teljes helyi ellenzék támogatná az indulást fontolgató Márki-Zay Pétert a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, az érintett elismerte, hogy érkezett hozzá ilyen megkeresés. A Jobbik közleményében cáfolta, hogy az MSZP-vel közös jelöltet indítana Hódmezővásárhelyen vagy másutt. 

Az ismét az ellenzék vezető politikusának pozíciójára törő Gyurcsány Ferenc azonban az ATV-ben elmondott évvégi értékelésében kijelentette: jövő áprilisban várhatóan több helyen megvalósulhat majd a Jobbik és a baloldal összefogása. 

Vona Gábor korábban már azt is elmondta: ha a kormányozhatóság érdekében szükség lenne rá, pártja akár a Momentummal és az LMP-vel is összefogna. 

ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ