Cover
Belföld
Teljes szétesés: kilép a Jobbikból a volt debreceni frakcióvezető
2017-12-2907:46
Ki fog lépni a Jobbikból a debreceni önkormányzati képviselő, volt frakcióvezető, Ágoston Tibor és függetlenként indul majd a választáson - értesült az Origo. Folytatódik tehát a Jobbik szétesése. 
Az Origo információi szerint kilép a Jobbikból a párt debreceni képviselője, Ágoston Tibor, és függetlenként politizál majd a jövőben. Ágoston egyébként a hónap közepén cigányozó megjegyzést tett a képviselőtestület ülésén, a "Rostás Winnetou Tehetséggondozóba" akart küldeni egy cigány fiatalt. 
Ágoston Tibor a Jobbik vezető debreceni személyisége volt, gyakorlatilag ő teremtette meg a helyi Jobbik identitását. A párttagság és a helyi választóik között is népszerű, úgy tudni, megdöbbenést keltett, hogy ki fog lépni. 
Totális szétesés

A Jobbik 2010 előtti felemelkedésében jelentős szerepet vállaló Morvai Krisztina 10 év után szakított a Jobbikkal, mert Vona Gábor politikai helyezkedésének eredményeképp a Jobbik eltávolodott attól az értékrendtől, amely a számára továbbra is változatlan. 
 
Az EP-képviselő bejelentésének hatására előtörtek az indulatok a párton belül, Dúró Dóra és a Jobbik elnökségében helyet foglaló Toroczkai László is szembement a Vona Gábor által diktált irányvonallal és kiállt Morvai Krisztina mellett. 
Dúró Dóra azt írta a Facebookon, szegényebb lenne a politika 2019 után Morvai Krisztina nélkül. Hozzátette, bízik abban, hogy valahogy mégis sikerül neki meghatározó szerepet találni akár az EP-ben, akár másutt a közéletben. Nem engedhetjük el egymás kezét! – foglalt állást Dúró Dóra Morvai Krisztina mellett, a Jobbik ellen. 

Korábban olyan is volt, hogy több tucat alapszervezet tiltakozott Vona Gábor politikája ellen. 

Október 23-a után az 56-os hős, Pongrátz Gergely öccse írt felháborodott nyílt levelet, mert nem tudta elfogadni, hogy a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett '56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben. 

A Jobbikot a választói is otthagyják. Az október 23-i megemlékezésen csak lézengtek az emberek, majd amikor a párt "hatalmas" tüntetést hirdetett, mert az ÁSZ megbüntette őket Simicska tiltott pártfinanszírozása miatt, ezer embert sem tudtak elvinni a tüntetésre. 

A Jobbikon belül egyre nagyobb a hatalmi harc, a frakción belül is egyre többen támadják Vonát. A Ripost írta meg, hogy az utóbbi időben több alapszervezetnél is komoly konfliktusok alakultak ki, hiszen meglehetősen sokan elégedetlenek a Vona-féle, baloldal felé közeledő politikával. A lap úgy tudja, hogy egyre több olyan feloszlatott alapszervezet és párttag van, akik már nyíltan Vona Gábor elmozdítására törekednek. 
Most tovább folytatódik a párt szétesése. 

Forrás: Origo.hu; fotó: PestiSracok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ