Cover
Belföld
Léket kaphat az unió bevándorláspárti politikája
2017-12-2907:30
A 2019-es európai parlamenti választásokon jó esély van arra, hogy a polgárok szerte a kontinensen amellett tegyék le a voksukat, hogy gyökeresen változzon meg a bevándorláspárti politika – nyilatkozta a Magyar Időknek Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője. 
A jövő tavaszi országgyűlési képviselő-választások után egy évvel újabb voksolás lesz, az euró¬pai parlamenti mandátumokért versenghetnek majd a pártok. Deutsch Tamás szerint a 2019-es európai parlamenti választás különösen izgalmas lehet, ugyanis meglátása szerint nem lenne meglepő, ha a szavazást alapvetően az illegális migráció kérdésére adott válaszok határoznák meg. 
Jó esélyt látok arra, hogy a polgárok szerte Európában amellett tegyék le a voksukat, hogy bizony gyökeresen változzon meg Európa bevándorláspárti politikája
– jelentette ki a politikus, aki szerint változás egyértelmű jelei mutatkoznak. Felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt két-két és fél évben volt olyan választás Európában, amikor a migránssimogató politikát képviselő pártok és politikusok esetenként katasztrofális vereséet szenvedtek.

Deutsch Tamás nettó agyrémnek nevezte, hogy az európai vezetők antidemokratikusnak, populistának állítják be, hogy egyes országokban, köztük Magyarországon is népszavazás vagy nemzeti konzultáció keretében véleményt mondhattak a polgárok a migráció kérdésében. A kormánypárti politikus felhívta rá a figyelmet, hogy nemzeti konzultáció intézménye lehetőséget teremt arra, hogy a hazánk előtt álló fontos ügyek eldöntésében, az irányok meghatározásában a polgárok közvetlenül részt tudjanak venni. A polgároknak a nemzeti konzultációkon kinyilvánított akarata határozza meg a magyar kormány és az Országgyűlés által meghozott döntéseket.

A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy látja, hogy a közép-euró¬pai polgárok érdekeiért való kiállás egy nagyon kemény harc, ugyanis az uniós intézmények és egyes tagállamok vezetői ugyanis nem a szelíd nyomásgyakorlás eszközeivel próbálják rávenni a V4-ek országait, így hazánkat is az álláspontunk megváltoztatására, hanem korábban nehezen elképzelhető vagy egyenesen elképzelhetetlenül durva politikai eszközökkel.

A Deutsch Tamással készült teljes interjú elolvasható a Magyar Idők oldalán 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ