Cover
Gazdaság
Újabb roham a boltokban
2017-12-2807:50
vásárlás, csere
Megindult az újabb roham a boltokban, rengetegen álltak sorba. Egyrészt az ilyenkor szokásos leárazások miatt, másrészt pedig most viszik vissza a hibás illetve a kicserélni kívánt ajándékokat.
Egyesek túl nagy vagy éppen kisebb ruhadarabot kaptak karácsonyra, ezért vitték vissza a boltokba az ajándékot. De voltak olyanok is, akik a termék minőségével nem voltak elégedettek. Minőségi probléma esetén a fogyasztó kérheti a termék javítását, kicserélését vagy a termék árának visszafizetését. A karácsony utáni pár hétben az általános forgalom többszörösét kezelik az üzletekben. Főként amiatt, hogy a különböző problémás termékeiket kicserélhessék vagy levásárolhassák az emberek. A hazai üzletláncok többségében erre lehetőség is van, de ez minden esetben eltérő, csak az online vásárolt termékeket köteles 14 napig visszavenni az eladó.

Egy friss felmérés, szerint az üzletek közel 80%-a kicseréli az árut, vagy le lehet vásárolni annak értékét. Az esetek 40%-ban még a pénzt is visszafizetik, amennyiben a vevő nem talál más neki tetsző terméket. Wolf Gábor Marketing szakértő szerint a hazai cégek felismerték azt, hogy hosszú távon számukra kifizetődő így hozzáállni az ügyfelekhez. A szakember szerint fontos lenne az is, hogy a vásárlás előtt mindenki tájékozódjon a visszaváltás lehetőségeiről.

ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ