Cover
Belföld
A biztonság lesz a legfőbb érték 2018-ban Európában
2017-12-2816:48
honvédség, biztonság, magyarország
A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly kijelentette: a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első. Éppen ezért még több forrást biztosítanak a rendőrség, a terrorelhárítás, és a nemzetbiztonsági szolgálatok működésére és fejlesztésére.
Magyarország biztonsága a legfőbb érték.
Ezt a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta, Vargha Tamás továbbá kiemelte, ennek egyik garanciája a magyar honvédség.
2018-ban a magyar honvédség ismét előre léphet, tovább erősödhet. Honvédségünket több pénz, több katona és felszerelés fogja szolgálni. A költségvetést a jövő évre 428 milliárd forintra emelik. 

Vargha Tamás elmondta, az összeg mintegy 20 százalékát a laktanyákra, a katonai életpályamodellre és egyéb fejlesztésekre fordítják majd. A politikus hangsúlyozta a cél az, hogy a honvédség 2026-ra Közép-Európa egy meghatározó erejévé váljon. Kiemelte továbbá nemcsak Magyarországon, hanem a terrorizmus és a migráció kiinduló országaiban is a rendet szeretnék biztosítani. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy az Európát sújtó bevándorlás és állandósult terrorveszély miatt szükség van a rendőrség, a terrorelhárítás, és a nemzetbiztonsági szolgálatok működésének és fejlesztésének támogatása. Kontrát Károly hozzátette, mindaddig, amíg a migráció fennáll, a kormány fenntartja a határvédelmet. 

Teljesítjük a schengeni tagságból eredő kötelezettségeinket, a tömeges bevándorlás kezeléséhez 50 milliárd forinttal több jut 2018-ban az ideihez képest. Azzal számolunk, hogy 2018-ban mind a 3000 új határvadász szolgálatba fog állni. A 2018-as költségvetésben nemcsak a rendőrség számára biztosítunk többletforrásokat, hanem a Belügyminisztérium irányítása alatt álló minden szervezet többletforrásra számíthat.
Kontrát Károly továbbá azt hangsúlyozta, hogy a cél a közbiztonság és a rendőrök tekintélyének megerősítése. Hozzátette, jövőre is a biztonság lesz a legfőbb érték Európában.

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ