Cover
Gazdaság
Szilveszterkor Budapest az első számú úticél
2017-12-2709:52
szilveszter, Budapest, szép kártya
A trivago.hu és a Szallas.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.
A magyarok legkeresettebb szilveszteri úti céljainak listáját Budapest vezeti, a második helyen Prága, a harmadikon Hajdúszoboszló áll - közölte a trivago.hu. A top 20-as rangsorban - amelyet a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatok alapján állítottak össze - 13 belföldi úti cél szerepel. A magyarok - ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel - szívesebben töltik belföldön a szilvesztert - állapítja meg a trivago közleménye. A lista alapján ismét jól teljesítettek a fürdővárosok: az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadik lett, Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett. Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő külföldi úti célok közül Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20-ba - közölte a trivago. A Szallas.hu foglalási adatai alapján a belföldi úti célok közül Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. 

Hozzáteszik, hogy bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint. A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a vendégek előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki. A Szallas.hu adatai a szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly. A legalacsonyabb értékű foglalás 2100, míg a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forint - áll a közleményben. 
 
MTI 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ