Cover
Belföld
Erdő Péter: Az ajándékozás jó eszköz arra, hogy tovább sugározzuk a krisztusi fényt
2017-12-2607:29
erdő péter, karácsony, szeretet, esztergom-budapesti érsek, napi aktuális
Erdő Péter bíboros volt a vendége az ECHO TV Napi aktuális című műsor karácsonyi különkiadásának. A december 25-i adásban az esztergom-budapesti érsekkel az ünnep üzenetéről beszélgettünk. 
A főpásztor a témában úgy fogalmazott, Jézus személyében az isteni világosságot ünnepeljük, amely eljött hozzánk. És aki befogadta, annak lehetőséget adott arra, hogy Isten fiává legyen. Erdő Péter szerint ahhoz, hogy mindezt átéljük és tovább sugározzuk, ahhoz nagyon komoly tudatosságra van szükség. A bíboros szerint az ajándék egy jó eszköze a karácsonyi örömhírnek, de csak akkor, ha tudatosan használjuk és nem pusztán automatikusan, mennyiség szerint élünk vele. 
Azért adunk ajándékot karácsonykor, hogy örömet szerezzünk, hogy azt a fényt, azt a szeretetet, amit Krisztus elhozott, itt a Földön is sugározzuk. Ezzel a tudatossággal kell a karácsonyi ajándékokat is átadni, ezzel a tudatossággal kell a látogatásokat, az együttléteket is kialakítani. És akkor valóban különleges és szép lesz az idei karácsonyi ünnepkör
- fejtette ki a bíboros.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ