Cover
Kultúra
Számos vallási hely rejtőzik hazai erdőinkben
2017-12-2314:30
mecsek, vallási, helyek, emlékmű, erdő, kereszt
A Mecsek erdő számos szép vallási hellyel büszkélkedhet, melyeket a közelmúltban felkerestek és rendbe hoztak a lakosság számára. Ezeket a rejtekhelyeket mutattuk be a Zöld világ című műsorunkban.
„A régi Árpád kori templomoknak, településeknek a helyét, úgy döntöttünk, hogy fakereszttel megjelöljük, hogy akik arra járnak azok tudják azt, hogy miért van ott a kereszt, miért van itt ez a kápolna.”
-nyilatkozta Baumann József, a Mecsek Egyesület elnöke

Ripszám István a Mecsekerdő Zrt, vezérigazgató-helyettese volt a Zöld világ vendége, aki arról mesélt, hogy már a régi időkben is keresték az emberek azokat a vallási helyeket, amelyekhez kötődni tudtak. A Mecsek erdő életében minden évben felmerült ezeknek a vallásos helyeknek a felújítása. Ripszám István elárulta, hogy közel 1000 km turista útvonalat kezelnek, melyen szám szerint 27 db ilyen objektum található. A felújítások során igénybe vették a lakosság segítségét is, hogy a lehető legpontosabban tudják végrehajtani a felújításokat. Hiszen sok esetben mivel nem egyházi emlékhelyekről van szó, így a néphagyomány volt az elsődleges támpont a rekonstrukció folyamatánál.

A MŰSOR IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ