Cover
Sport
Április végén érkezik a WTCR a Hungaroringre!
2017-12-2211:44
A hónap elején hivatalosan közleményében ismertette az FIA, hogy a két túraautós sorozat a WTCC és a TCR 2018-ban WTCR néven egyesül. Ekkor a versenynaptárról csak annyit lehetett megtudni, hogy 10 versenyhétvégéből áll majd.
A nyilvánosságra hozott első tervezetben mégis kilenc állomás szerepel, mivel egy helyszínnel még folynak az egyeztetések. Ha sikerül a megállapodás, július közepére vagy október elejére még egy fordulót építenek a naptárba.
 
A legfrissebb ismeretek szerint a szezon a marokkói utcai pályán rajtol április elején, majd a három héttel későbbi második versenyhétvégét a Hungaroringen rendezik. A május közepi németországi fordulót követően, új belépőként köszönthetjük a legendás hollandiai Zandvoortot. A portugál, az argentin és a kínai helyszínen már korábban versenyzett a WTCC mezőnye, hasonlóan Suzukához, ahová 2014 után tér vissza a széria. A szezonfinálénak november közepén a makaói utcai pálya ad otthont. 
 
Francois Ribeiro, a WTCR promotere így vélekedik az első naptártervezetről:
"Az előzetes naptár ismertetésével újabb fontos állomásához érkezett a WTCR előkészítési folyamata. A kilenc helyszín kiválasztása során igyekeztünk olyan versenypályákat összegyűjteni, ahol valóságos ünnep egy-egy túraautós hétvége. Továbbá két potenciális jelöltünk van még, akikkel korábban nem dolgoztunk együtt, reméljük mihamarabb meg tudunk egyezni és az egyiket beépíteni a naptárba!"
Április 7-8.: Marrakech, Marokkó
 Április 28-29: Hungaroring, Magyarország
Május 10-12.: Nürburgring, Németország
Május 19-21.: Zandvoort, Hollandia
Június 23-24.: Vila Real, Portugália
Augusztus 4-5.: Termas de Río Hondo, Argentína
Szeptember 29-30.: Ningbo, Kína
Október 27-28.: Suzuka, Japán
November 15-18.: Macau, Makaó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ