Cover
Kultúra
Teljesen idegenek: Mindenkinek három élete van
2017-12-2118:15
olasz film, vígjáték, mobiltelefon, teljesen idegenek
Mindenkinek három élete van: egy nyilvános, egy magán és egy titkos. A Tudakozó című műsorunk vendége volt Maresch Dániel, filmforgalmazó valamint Michele Sitá, filmtörténész, akik a Kultúrklubban beszéltek a Teljesen idegenek című olasz vígjátékról. 
A film egy baráti társaságról szól, akik rendszeresen együtt vacsoráznak, három pár és egy egyedülálló férfi. A vacsora ideje alatt egy olyan játékot játszanak, hogy mindenkinek ki kell tennie a telefonját az asztalra és minden bejövő üzenetet, hívást együtt fognak megnézni. Úgy gondolták mindent tudnak egymásról...
Az egész film egy érzelemturmix, egy időzített bomba, amiről mindenki tudja, hogy előbb utóbb felrobban. Ez egy igazi olasz vígjáték, mert benne van minden, ami a régi komédiákban benne volt. Lehet nevetni és gondolkodni is ezen.
– mondta el véleményét az olasz filmtörténész, Michele Sitá.

A történetet egyébként valódi esemény ihlette, egy balesetet szenvedett férj mobilja a feleségéhez került. Magyarországon egy éve műsoron van és már 70 ezren megtekintették, de a művész mozikban még mindig vetítek, ha valaki kedvet kapott egy jó olasz vígjátékhoz.

A teljes beszélgetés a Tudakozó aktuális adásában megtekinthető. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ