Cover
Belföld
Egyre szövevényesebb az MSZP és a DK megállapodása
2017-12-2121:30
mszp, dk, koalíció, megállapodás, mesterházy attila, Karácsony Gergely
Mesterházy Attila szerint kompromisszumos megoldás született a két párt között, ami a 106 választókerületre vonatkozó megállapodást illeti, így a DK 46, míg az MSZP 60 körzettel bír. Az két párt között azonban továbbra sincs egyetértés a közös lista vagy a közös miniszterelnökjelölt személyét illetően.
 „Az a lényeg, hogy egy körzetben lehetőleg egy demokratikus ellenzéki képviselő induljon a Fidesszel szemben, ezzel lehet növelni a győzelmi esélyeket.”
-mondta Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Mesterházy Attila adásunkban elmondta, hogy a következő hetekben megpróbálják meggyőzni a DK-t vagy az Együttet a közös miniszterelnök-jelölt ügyében. Elmondása szerint mind a két párt úgy érezte, hogy ez egy jó kompromisszumos megoldás, azonban az MSZP úgy véli, hogy ez az első lépés, míg a DK úgy gondolja, hogy ez az utolsó lépés.

Mesterházy Attila többek között kiemelte a gyógyszertámogatási rendszert, az oktatást, az egészségügyet, mint elsődleges támogatási területet, ha ők kormányoznának. A volt elnök elárulta, hogy az MSZP továbbra is hisz Karácsony Gergelyben. Úgy véli, hogy Karácsony Gergely polgármesteri teljesítménye, és tapasztalata elegendő lehet Orbán Viktor legyőzéséhez.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ