Cover
Belföld
Balog Zoltán: A demográfiai mutatók a kormány stratégiájának helyességét igazolják
2017-12-2121:20
Balog Zoltán, Emmi, családok éve, családtámogatás
A kormány nem szeretné, ha Magyarország bevándorló országgá válna, mivel ez egy nemzetstratégiai döntés - mondta az Emberi Erőforrások minisztere Napi aktuális című műsorunkban. Balog Zoltán hangsúlyozta: kifizetődő az a gondolkodás, hogy hazánk munkaerőhiányát a családpolitika fejlesztése oldhatja meg. A tárcavezető hozzátette: a hazai demográfiai mutatók a kormány stratégiájának helyességét igazolják.
Balog Zoltán szerint fontos szemléletváltás következett be az elmúlt években, hiszen például manapság ismét találkozhatunk többgyerekes családokkal is. A miniszter büszke arra, hogy sehol a világon nem fordult még elő a fejlett társadalmakban, hogy egy olyan mutató, mint a házasságkötések száma 8 éven keresztül nagyon csökken - 27 százalékkal, majd a következő 6-8 évben 49 százalékkal nő. "Ez azt mutatja, hogy valamit a fiatalok megértettek abból, hogy jó családban élni, hanem a házasság egy biztosabb keretet nyújt a házastársaknak is és a megszületendő gyermekeknek is" - tette hozzá Balog Zoltán.

Az EMMI a magyar történelem legnagyobb minisztériuma, amelynek az együttműködés a lényege. Nemzetstratégiai célokat tartanak szem előtt, nincs harc, hogy a családokra vagy egészségügyre fordítsanak nagyobb támogatást.
Mi azt tudjuk ígérni, hogy a családpolitikában bővítjük a támogatásokat és azokat, amiket eddig megadtunk, nem fogjuk eltörölni.
- tette hozzá a miniszter.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ