Cover
Gazdaság
2018: Fizetni kell a társasházaknak az óriásplakátok miatt
2017-12-2119:02
Januártól fizetni kell a közös felületek bérbeadása után a társasházaknak, azaz az óriásplakátok, poszterek, egyéb hirdetmények hatósági felügyelet alá fognak esni.
Izsák Orsolya, társasházi jogász, a Tudakozó vendégeként elmondta, hogy az építményadónak a tárgyát kiterjesztették, innentől kezdve az adott önkormányzat módosíthatja a saját jogszabályát, önkormányzati rendeletét. Négyzetméterenként maximum 12 ezer forintot kell fizetnie a reklámhordozó tulajdonosának az önkormányzat felé éves szinten. A pontos részletszabályzatokat, hogy mely reklámhordozókra vonatkozik az új jogszabály, azt mindig az adott önkormányzat fogja eldönteni.

Már a tervezetet is kifogásolta a lakásszövetkezetek és társasházak érdekképviselete korábban. A homlokzatokra bérleti díj ellenében kerülnek fel a hirdetések, ez a bevétel nagy segítséget jelent a lakóközösségeknek. Az ebből befolyó pénzt az épület karbantartására, felújítására szokták fordítani. A 2018. január 18. előtt elhelyezett reklámhordozók, amelyek nem felelnek meg vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek, legfeljebb 2020. december 31-ig használhatók. Új reklámhordozót pedig csak a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseivel összhangban lehet majd kihelyezni.

A Tudakozó adása IDE KATTINTVA elérhető.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ