Cover
Belföld
Lázár János: Mi a De Gaulle-i elképzelést valljuk
2017-12-2021:50
Magyarország függetlenségének megőrzését és megerősítését nevezte meg a kormányzati munka legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Napi aktuális című műsorunk szerdai adásában. A kormányzati politika összegzéseként a politikus leszögezte: nem szabad hagyni, hogy más országokból szülessenek döntések a magyarok feje felett, s nemet kell mondani az európai egyesült államokra, mert a nemzetállami Európa megerősítésére van szükség.
Lázár János szerint intellektuális értelemben és nemzetstratégiai szempontból is az a fő kérdés ma a világban, hogy a nemzeteknek van-e jövője. 
A Kárpát-medencei magyarság számára a legfontosabb tanulság az, hogy amíg a nemzet meg tudta őrizni a függetlenségét, addig létezett, amikor a függetlenség veszélybe került, akkor maga a jövőnk is veszélybe került
– hívta fel rá a figyelmet a politikus és kiemelte: a kormányzat arra törekszik, hogy az Európai Unió keretei között megpróbálja az ország szuverenitását és saját döntési képességeit erősíteni, vagyis a célja, hogy ne kényszeríthessenek semmit a magyarokra. A kancelláriaminiszter közlése szerint mind a nagyvállalatok megfékezése, mind a rezsicsökkentés is megnyilvánul a nemzeti szuverenitás megőrzését célul kitűző politikában, de ide sorolta azt is, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.
Lázár János rámutatott: az Európai Unió keleti és nyugati fele között vita folyik Európa jövőjéről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-22 kormányzati ciklus rendkívül fontos tételének nevezte, hogy Magyarország világosan megfogalmazza, mit gondol az unió jövőjéről, pontosan látni kell azt, milyen irányba tart az EU.
Martin Schulz és az európai balosok azt gondolják, hogy Európából, a nemzetek Európájából egy európai egyesült államokat kell létrehozni, akinek pedig ez nem tetszik, az kimarad, ez volt az ultimátum. Céljuk pedig a nemzeti önállóság felszámolása. Ez a baloldali elképzelés, de mi a De Gaulle-i elképzelést valljuk, De Gaulle ugye azt mondta: francia vagyok, tehát európai
– jelentette ki a tárcavezető.
 
A kormánynak az az álláspontja, hogy minél erősebbek a nemzetek, annál erősebb Európa, mert gyönge nemzetekből nem lehet erős Európát építeni. Lázár János szerint folyamatosan látszik az, hogy azokat az államokat, melyek a nemzetállami Európa megerősítése mellett állnak ki, folyamatosan próbálják nyomás alá helyezni. A 2018-as választások szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy egy olyan kormány alakul-e Magyarországon, amely képes megvédeni a nemzeti érdekeket és az ország függetlenségét, amely önálló erős Magyarországban gondolkodik, vagy pedig egy olyan kormány, amely feladja a függetlenséget és úgy gondolkodik, hogy a magyarok egy nagy európai integráció részesei legyenek.
 
A Lázár Jánossal készült teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető .

ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ