Cover
Belföld
Szita Károly összefogást sürget a betelepítést szervező irodákkal szemben
2017-12-1914:34
Az elmúlt hetekben az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt a polgármestereknek össze kell fogniuk a településeikre leselkedő veszély ellen - mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten. 

Szita Károly levélben kereste meg polgármester kollégáit, hogy a következő év első felében találkozzanak, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat - emlékeztetett.
  
Az MJVSZ aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről, sőt olyan döntéseket készít elő, amelyek a felső korlát nélküli betelepítési kvótákról szólnak. Mindez azokat az országokat érintené a legnagyobb mértékben, ahol nincs vagy kevés az illegális bevándorló, mint amilyen Magyarország is - vélekedett.
    
További aggasztó hírként említette, hogy nemrég olyan határozatot hozott az Európai Parlament, hogy civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében. Emellett Soros György több százezer dollárt szánna migrációs elképzelései propagálására, civil szervezetek támogatására - közölte.
   
Szita Károly elmondta: ilyen civil szervezetek megjelentek már Magyarországon, Pécsett és Debrecenben, és a magyar vidéki városokban tovább épül ez a hálózat.
    
Kijelentette: a polgármesterek legfontosabb feladata a biztonság és nyugalom megteremtése a településeiken élőknek.
    
Kérdésre Szita Károly közölte: azok civilek, akik karitatív tevékenységet végeznek, továbbra is folytatják ezt a tevékenységet, és a városvezetők, polgárok örülnek, ha segítenek az arra rászorulóknak.
    
Az MJVSZ vezetője által jegyzett levélben az áll, hogy Soros György bejelentette: több százezer dollár támogatással civil irodákat kíván nyitni magyar városokban, "Pécsett és Debrecenben már meg is kezdték a szervezkedést". 

"Soros a hatalmas összeget arra szánja, hogy népszerűsítse saját migrációs elképzeléseit és elő is segítse azok megvalósítását. Ennek ismeretében nyugodtan nevezhetjük ezeket az irodákat bevándorlásszervező irodáknak" - fogalmazott Szita Károly.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ