Cover
Belföld
Nyilvános a DK listája
2017-12-1806:13
Nyilvános a DK–Szolidaritás választási szövetség listája, legalábbis az első 30 hely jelöltjeiről már döntött a Gyurcsány-párt. A szocialisták választmányi elnöke nem örül annak, hogy önálló listát állít a DK. Karácsony Gergely pedig úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc magyarázattal tartozik a választóknak, hogy miért nem akart szerepelni egy közös listán.
Nem örült a szocialisták választmányi elnöke Gyurcsányék döntésének, miszerint a DK nem akar közös listán indulni az MSZP-vel - erről beszélt Hiller István Echo-Mérleg című műsorunkban. A Demokratikus Koalíció olyannyira komolyan gondolta az önálló listát, hogy vasárnap nyilvánosságra is hozta a DK–Szolidaritás választási szövetség közös listáját a jövő évi parlamenti választásokra. 

Sajtóhírek szerint a DK elnöksége december 16-án döntött a lista első 30 helyén szereplő politikusokról. Ahogyan azt korábban is ígérték a lista vezető Gyurcsány Ferenc lett, őt Molnár Csaba ügyvezető alelnök követi, és még dobogós helyet kapott Vadai Ágnes alelnök is A negyedik helyen Niedermüller Péter szerepel, őt követi Varju László és Oláh Lajos, majd a hetedik helyet kapta a Szolidaritás elnöke, Székely Sándor. 

A DK közleményében azt is írja: továbbra is folytatják a tárgyalásokat a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjéről. 
Megállapodás azonban továbbra sincs a baloldalon. És bár úgy tűnik, az MSZP elfogadta, hogy nem lesz nagy ellenzéki közös lista, de kitart egy baloldali miniszterelnök-jelölt mellett, aki Molnár Gyula szerint csakis Karácsony Gergely lehet. Zugló polgármestere azt mondta: vállalja a megmérettetést, hajlandó akár vitázni is az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekkel. 

Karácsony Gergely szerint a DK tartozik a választóknak annyival, hogy elmondja, miért nem akart a közös listán részt venni, holott a párt megalakulása óta a legszorosabb baloldali összefogásról beszél. 

ECHO TV

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ