Külföld
Elfogták a vasárnapi hamburgi robbantás feltételezett elkövetőjét
2017-12-1817:31
Hamburgi merénylet, elfogás, elkövető
Elfogták a Hamburgban vasárnap történt robbantás feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves német férfit - közölte hétfőn a németországi nagyváros rendőrsége.
A közlemény szerint a robbantás helyszínén, a városi gyorsvasút (S-Bahn) Veddel nevű állomásán működő biztonsági kamerák felvételei alapján azonosított gyanúsítottat egy körzeti megbízott ismerte fel és vette őrizetbe hétfő délelőtt az egyik kerületi rendőrkapitányság közelében.
 Hozzátették, hogy a nyomozást még nem zárták le, és további részleteket később közölnek.
 A rendőrség korábbi közleményei szerint az S-Bahn állomáson vasárnap kora este "kisebb detonációt" okozott egy "valószínűleg pirotechnikai eszköz", amelyet egy zacskóban a peronon hagytak. A robbanásban megsérült egy szélfogó több üvegtáblája. Hírportálok beszámolói szerint egy rendőrségi szóvivő hétfőn elmondta: nem találtak arra utaló jeleket, hogy az eset - amelynek nincsenek sebesültjei - összefüggésben lehet a terrorizmussal, a felrobbant szerkezet pedig a Németországban tiltott pirotechnikai eszközök leginkább elterjedt típusába, a származási hely alapján lengyel petárdának nevezett eszközök családjába tartozhat.

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ