Cover
Külföld
Ismét palesztinok vesztették életüket
2017-12-1708:26
donald trump, tüntetés, jeruzsálem
Legalább 4 halálos áldozatot követeltek Izraelben a palesztinok és a rendőrök közötti összecsapások. A muzulmánok továbbra is az amerikai elnök bejelentése ellen tiltakoznak, amelyben Jeruzsálemet ismerte el a zsidó állam fővárosának.

Egyiptom Donald Trump döntését ENSZ határozattal tenné semmissé. Több mint tízezren tüntettek a Jordán főváros központjában az amerikai elnök és az Egyesült Államok politikája ellen. A demonstrálók olyan transzparenseket emeltek a magasba, amelyeken Washingtont "a Palesztinában elkövetett cionista agresszióban résztvevőként" tüntették fel. Amman mellett Izrael szerte is folytatódtak a tiltakozóakciók. A zsidó állam több településén kiújultak az összecsapások a palesztin tüntetők és az izraeli biztonsági erők között. A pénteki imát követően a palesztinok újra abroncsokat gyújtottak fel, és kövekkel támadtak az izraeli katonákra Ciszjordániában, akik éles lőszert, gumilövedéket és könnygázt vetettek be a demonstrálók ellen. 

Az összecsapásokat ezúttal is Donald Trump amerikai elnök azon döntése váltotta ki, hogy a több évtizedes amerikai külpolitikai elveket felrúgva Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának. A Gázai övezetben többen életüket vesztették egy erőszakba torkolló tömegmegmozduláson. A zavargásokban emellett mintegy 50-en megsebesültek. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ