Cover
Kultúra
Megérkezett az év legjobban várt filmje, Az utolsó Jedik
2017-12-1608:30
star, wars, az utolsó jedik, tudakozó
Az utolsó Jedik, a Star Wars sorozat nyolcadik része az eddigi leghosszabb és a kritikusok szerint az eddigi legjobb. A film már most rekordokat döntött, hiszen eddig még sosem adtak el ennyi jegyet Magyarországon. A vetítés előtti hamisíthatatlan hangulatról a Tudakozóban az 501-es Légió tagjai gondoskodtak.
Az 1970-es évek végén, mikor a Star Wars még csak a tervező asztalon volt, George Lucas rendező mellett egyedül Spielberg hitt az ötlet megvalósításában. A nehézkes indulás ellenére azonban, mára a világ legnagyobb bevételét hozó franchise-zá nőtte ki magát. Jagodics Rita marketingszakérő szerint, a filmekkel kapcsolatos kütyük, termékek körülbelül ötszörös forgalmat hoznak.

Bors Máté, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének PR Tisztje elárulta, hogy a Légió egyik fő célja, hogy filmhű karaktereket ábrázoljanak. Elmondása alapján ezek a páncélok, ruhák sokkal jobb minőségűek mint azok, amik a filmekben vannak, hiszen míg ott csak pár percig kell hordania a színészeknek, addig itt a tagoknak órákon át ezekben a felszerelésekben kell lenniük a különböző találkozókon, jótékonysági rendezvényeken. A Légió legfőbb irányvonala a jótékonyság, melynek keretein belül kórházakba látogatnak el, ahol meglepik a gyerekeket, vagy éppen adománygyűjtést is szerveznek. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ