Cover
Belföld
Szigetvári: Az Együtt nem olyan párt, amely hangfelvételekkel politizál
2017-12-1211:30
Karácsony Gergely, párbeszéd magyarországért, szigetvári viktor, juhász péter, együtt, mszp, botka lászló
Az Együtt elnökségi ülésén készült a kiszivárgott hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely arról beszél: már megbánta, hogy elvállalta a szocialisták felkérését - erősítette meg az ECHO TV érdeklődésére a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke azt mondta: bár ő nem vett részt ezen a bizonyos elnökségi ülésen, de kizártnak tartja, hogy tőlük került ki a felvétel. Szerinte ugyanis ők mindig nyíltan elmondják véleményüket. 
Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kib****** politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.
– hallható azon a bizonyos hangfelvételen, melyet a Karácsony Gergely és ami mögötte van elnevezésű blog tett közzé még szombaton. A 40 másodperces hanganyag - amelyen jól hallható, hogy Zugló polgármestere már megbánta, hogy elfogadta az MSZP-től a miniszterelnök-jelöltséget - azóta körbejárta a hazai sajtót. 

Karácsony Gergely Facebook oldalán nem tagadta, hogy valóban ő hallható a felvételen. 

Szabó Tímea a Párbeszéd másik társelnöke, kérdésünkre megerősítette: az Együtt elnökségi ülésén beszélt az aggályairól Karácsony, így csakis az egykori választási szövetségestől szivároghatott ki a felvétel. Azt azonban nem tudják bizonyítani, hogy ki volt a kiszivárogtató. 

Az Együtt választmányi elnöke elmondta kivizsgálják az esetet. Szigetvári Viktor közölte, ő nem vett részt az eseményen, de keresik hol és mikor készült a felvétel. Ők nem egy olyan közösség, amely hangfelvételekkel szeretne politizálni – tette hozzá. 

Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció szóvivője szerint, ha Karácsony Gergelynek a polgármesterség is stresszes, akkor nem tudja mivel jár a miniszterelnökség. 

A szocialista Bárándy Gergely nem akart a kirobbant ügyről beszélni, ellenben az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje, Botka László azt monda: ő hónapokkal ezelőtt megmondta, mi kell a győzelemhez. A polgármester hozzátette, ő Szegeden nem folytat egyeztetéseket egyetlen ellenzéki párttal sem. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ