Cover
Belföld
Orbán Viktort kérdezték az azonnali kérdések órájában
2017-12-1209:17
orbán viktor, demeter márta, jobbik, volner jános, LMP, egészségügy, oktatás
Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte Demeter Márta LMP-s és Volner János jobbikos képviselő az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben. Az ellenzéki politikusok a többi között azzal vádolták a kormányt, hogy tönkreteszi az ország jövőjét és nem ad egyenlő lehetőségeket a hazai vállalkozóknak.
Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő azzal vádolta a kormányt, hogy szervezetten korrupciós intézményrendszert épít ki az országban. Hozzátette: tönkrement az egészségügy, romokban hever az oktatás és eladták az ország jövőjét, biztonságát. Orbán Viktor kormányfő válaszában hangsúlyozta: az említett ágazatokba sosem lehet elég pénzt fektetni, de jelentős előrelépések történtek. 
2010 és 2016 között 20 százalékkal nőttek az oktatásra fordított összegek Magyarországon és 2019-re el fogják érni a 2000 milliárd forintot. A vidéki egészségügyi fejlesztési programokra 500 milliárd forintot fordítottunk: 77 kórházat, 54 rendelőintézetet, 97 mentőállomást újítottunk fel és 30 újat építettünk.
- fejtette ki a miniszterelnök. 
 
A Jobbik frakcióvezetője arra volt kíváncsi, hogy a kormány miért adóztatja másképp a külföldi vállalkozásokat, mint a hazaiakat. Orbán Viktor leszögezte: Magyarországon, mindenkire ugyanaz az adóügyi szabályozás vonatkozik. 
Magyarországon mindenfajta adózás szempontjából megfelelünk az európai uniós elvárásoknak. Ezek az elvárások pedig nem teszik lehetővé, hogy adóágon különbséget tudjunk tenni.
- szögezte le válaszában a kormányfő.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ