Cover
Belföld
Kormányváltó terveiről beszélt az ellenzék
2017-12-1210:21
dömötör csaba, gulyás gergely, jobbik, kunhalmi ágnes, mszp, szél bernadett, LMP, ron werber
Kormányváltó terveikről beszéltek az ellenzéki képviselők a parlamentben a napirend előtti felszólalások során. A Fidesz frakcióvezetője az évet értékelve azt mondta: a kormány mindent megtett Magyarország biztonságáért és fejlődéséért. Gulyás Gergely hozzátette: nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van.
Kormányzásra jelentkezett be Kunhalmi Ágnes az országgyűlésben napirend előtt. A szocialista politikus közölte, ha megnyerik a jövő évi választásokat, kikiáltják a negyedik köztársaságot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP-nek saját miniszterelnök-jelöltje sincs. 
Az MSZP a totális szétesés állapotában van. Hétfőnként mindenféle javaslatokat tesznek, aztán visszavonulnak és semmi mással nem foglalkoznak, csak azzal, hogy milyen pozíciókat szereznének, a listás helyeken marakodnak.
- reagált Kunhalmi kijelentésére Dömötör Csaba. 

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, pártja lesz Magyarország első korrupciómentes kormánya. Dömötör Csaba szerint az LMP minden felszólalásában Ron Werber keze munkája érződik. 
Azért mégiscsak érdekes történet az, hogy az a párt - amely azt hirdette, hogy lehet más a politika - igazolta le a botrányos kampány embert, akihez a magyar politika legcsúnyább, legotrombább pillanatai kötődnek, például a 23 millió románozás.
- fejtette ki a parlamenti államtitkár. 

Mint ismert 2002-ben Ron Werber izraeli kampányguru dolgozta ki azt a stratégiát, hogy a kettős állampolgárságnál jóval kevesebb jogkört biztosító kedvezménytörvényt olyan életveszélyes jogszabálynak állítsák be, amely 23 millió román elözönlésével fenyegeti az országot. 

A Jobbik elnöke is kormányt váltana. Vona Gábor felszólalásában jelezte, biztos pártja jövő áprilisi győzelmében. Dömötör Csaba államtitkár emlékeztetett: a Jobbik nagyon súlyos korrupciós botrányba keveredett a plakátok ügyében majd ezek után a választóktól könyörög pénzért. 

A Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kormány a biztonságot és a fejlődést tekintve is jól teljesített ebben az évben. Gulyás Gergely az ellenzékkel kapcsolatban azt mondta, Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ