Cover
Külföld
Robbanás New Yorkban
2017-12-1114:12
Robbanás volt Manhattan központjában hétfőn a Times Square közelében. Bill de Blasio New York-i polgármestere és James O'Neil rendőrfőnök szerint terrorcselekményre tett kísérlet történt.
A történtek felelőse egy kezdetleges csőbombát kötözött magára, a robbanószerkezet a feltételezések szerint véletlenül lépett működésbe. A robbanásban négyen sebesültek meg könnyebben, köztük a csőbomba készítője, akit időközben a 27 éves Akayed Ullahként azonosítottak a hatóságok. Értesülések szerint a férfi bangladesi származású, Brooklynban él. A legsúlyosabb sebesüléseket Ullah szenvedte, megégett a hasa illetve mindkét keze. A három másik áldozat csak könnyebb sebesüléseket szenvedtek, állapotuk stabil. A férfit őrizetbe vették az amerikai hatóságok, egyelőre azt próbálják a hatóságok megállapítani, hogy valóban terroristaindítékú volt-e a csőbomba készítése. 

A férfi egyelőre csak utalt arra, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet nevében akart merényletet elkövetni. A robbanás helyi idő szerint reggel 7:30-kor következett be, New York egyik legforgalmasabb részén. A közeli Port Authority buszpályaudvart kiürítették és lezárták, ahogy nyolc metróvonalat és Times Square körüli összes utat is.


Forrás: MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ