Cover
Kultúra
Jövőre ismét Magyarországon koncertezik Billy Idol
2017-12-1113:55
Billy Idol, Budapest Park, 2018, koncert
A nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű rockénekese nyolc év után, 2018. július 2-án a Budapest Parkban lép fel.
A most 62 éves Billy Idol legutóbb 2010-ben Sopronban a VOLT Fesztiválon, önálló koncertet pedig 2006-ban adott utoljára hazánkban. 

Billy Idol William Michael Albert Broad néven látta meg a napvilágot 1955-ben az angliai Stanmore-ban. Első komolyabb zenekara a Bromley Contingent volt, amelyben későbbi Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt benne. Aztán a hetvenes évek második felében a korszak ismert punkzenekaraiban játszott. 

Ezt követően New Yorkba költözött, ott kezdett szólókarriert, és 1982 óta nyolc stúdiólemezt készített. Olyan nagy sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Mony Mony, a Dancing With Myself, a Cradle of Love, Rebel Yell, a White Wedding vagy a Shock to the System. 

 Az énekes, gitáros, dalszerző a kilencvenes évek derekán, az elektronikával kísérletező Cyberpunk című lemez (1993) után sokáig nem jelentkezett friss anyaggal, akkoriban inkább motorbaleseteivel, zűrös magánéletével és egészségügyi problémáival hallatott magáról. 

Legutóbbi, 2014-ben jelent meg albuma, a Kings & Queens of the Underground. Az albumot egy több mint negyven állomásos sikeres turné követte, és abban az évben dobta piacra önéletrajzi könyvét, a Dancing With Myselfet is – írta az MTI. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ