Cover
Külföld
Egy német EP-képviselő szerint meg kell szervezni a migrációt
2017-12-1106:49
Birgit Sippel, németország, bevándorlás
Birgit Sippel német szociáldemokrata európai parlamenti képviselő szerint az illegális migrációt "csökkenteni lehet egy kicsit, ha kerítéseket építenek", de a migráció nem fog leállni. "Tehát meg kell, hogy szervezzük" - szögezte le a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben képviselőcsoportjának tagja.
A német politikus azt mondta, azt kérik a tagállamoktól: "ne dőljenek hátra, és várják, hogy a helyzet majd megoldódik anélkül, hogy bármit csinálnának, hanem cselekedjenek, álljanak elő valamivel, ami lehet, hogy más, mint a miénk, de mutassák meg, mi lenne szerintük a legjobb", hogy ezután közös erővel találhassanak megfelelő megoldást. 
Migráció mindig is volt Európában, Amerikában, Dél-Amerikában, Afrikában. Ennek sosem lesz vége.
- jegyezte meg. 

Már 2015 előtt voltak előjelei, annak, hogy a menedékkérők száma emelkedni fog, azonban erre egyik tagállam sem készült fel. 
Voltak országok, amelyek befogadták a menekülteket, míg mások nem. A német politikus szerint azért döntöttek az állandó betelepítési rendszer mellett, mert önkéntes alapon nem működött a rendszer. 

Kiemelte arra is szükség van, hogy a menekültkérelmek elfogadásának eljárását is fel kell gyorsítani. Az Európa Parlament legfőbb szándéka a migránsok helyzetének rendezése Európán belül és kívül is. 

Birgit Sippel elmondta: egy több lépéses módszert javasolnak. Először megkérdezik az embereket hova szeretnének menni és miért, esetleg van-e ott rokonság vagy beszélik az adott nyelvet. Emellett fontos szerepet játszik az is, kinek milyen szakmája van, lehet, hogy valamelyik országban pont olyan munkaerőre van szükség. Hozzátett: több megfontolás alapján döntenének, hogy ne okozzon túl nagy terheket a tagállamok számára. 

Az EP képviselő kitért arra is: nincs meggyőződve arról, hogy ha megteremtik a legális lehetőséget, akkor az azonnal magával hozza az illegális migráció jelentős csökkenését, szerinte idő kell hozzá. 

Birgit Sippel azt is elmondta, megérti, ha vannak országok, vagy egyes polgárok, akik aggódnak, mert nem tudják, kik azok, akik érkeznek, beilleszkednek-e vagy sem. 

Németország még mindig Németország, még mindig megvan a kultúrájuk, a nyelvük, annak ellenére, hogy rengeteg menekültet fogadtak, sok embert különböző uniós országokból is. Ők mind ott élnek, és az ott még mindig Németország.
- szögezte le a német EP-képviselő, aki szerint ez is egyértelműen azt jelzi, hogy ez működik - írja az MTI.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ