Cover
Kultúra
Hatalmas siker volt a Star Wars nyolcadik részének premierje
2017-12-1017:23
Star Wars, Carrie Fisher, világpremier
Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi világpremierjén természetesen megemlékeztek, az egy éve elhunyt Carrie Fisherről. Az első kritikák szerint a legújabb epizód is tele lesz kalandokkal, de új területre is elkalauzolja a nézőket.
A zsúfolásig megtelt teremben hatalmas ováció fogadta a Star Wars nyolcadik részét, amelyet Rian Johnson rendezett.
Ezt az estét Carrie-nek akarom ajánlani, aki odafent van, és engem fricskáz, hangoztatván 'a fenébe is Rian, ne merd ezt az estét egy ünnepélyes kegyeletnek szentelni.
- mondta a rendező. 

Ezután bemutatta szereplőgárdát, köztük a Luke Skywalker szerepében visszatérő Mark Hamillt, Adam Drivert, Daisey Ridleyt és Oscar Isaacot. Carrie Fisher múlt év decemberében halt meg, Leia hercegnő szerepében még a film minden jelenetét leforgatta, mielőtt szívinfarktust kapott, amely a halálához vezetett. 

Bár a hivatalos kritikákat csak december 12-én hozzák nyilvánosságra, egy-egy mondatos vélemények azért már elhangzottak. 
A hetedik rész rendezője, J.J Abrams nagyszerű filmnek nevezhető, emellett a rendezőt is méltatta. Abrams egyébként a kilencedik epizód rendezésére visszatér. 

Anthony Breznican, az Entertainment Weekly filmes szakírója szerint:
A film porig fog zúzni téged, de aztán ismét egésznek érezheted magad.
A Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet december 15-én mutatják be az amerikai mozikban, a magyar közönség egy nappal korábban, december 14-én már láthatja. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ