Cover
Sport
A szombat esti Célfotóban: Szalma József
2017-12-0917:04
A megújult EchoTV első Célfotójában - sportolókról szóló portréműsorában -a felcsúti Pancho Arénában a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György Szalma Józseffel beszélgetett. (Adás: szombat 22:35) 
Szalma József Tatabányáról indult, a Csapó-, Kiprich-, Vincze-féle Bányásszal már 22 éves korára kétszeres bajnoki dobogósnak vallhatta magát, és később a BVSC balhátvédjeként is ezüstérmes és kupadöntős volt. 1988-ban Mezey Györgynél mutatkozott be a nagyválogatottban, ahol összesen 15-ször szerepelt, és egy gólt szerzett. Három évet futballozott Hollandiában a Fortuna Sittard csapatában, 2001-ben, 35 évesen Tatabányáról vonult vissza. Azóta FIFA-licences játékos ügynökként dolgozik.

Pályafutása során megélte a mennyet és a poklot is. Játszott például Anglia válogatottja ellen is, ám egy szerencsétlen mozdulat következében megsérült, így a stadionban tartózkodó német játékos megfigyelők - mondhatni - szó nélkül távoztak a mérkőzésről, így ugrott a Bundesliga-szerződése.

A futballtól nem szakadt el játékosi pályafutása befejezésével, továbbra is a szakmában dolgozik Magyarország egyetlen Coerver-licences edzőjeként, játékos ügynökeként. Rengeteg tábort szervez gyerekeknek. S hogyan épül fel a rendszer? Erről meséljen inkább ő, szombat este 22:35-től a megújult EchoTV első Célfotójában, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György vendégeként!

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ