Cover
Külföld
Szijjártó: Sorskérdés a bevándorlás
2017-12-0806:00
szijjártó péter, migráció, libe
A jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatást az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága.
A nyitóbeszédet Claude Moraes szociáldemokrata bizottsági elnök és Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő tartotta. A magyarországi különjelentés elkészítésével megbízott Judith Sargentini részben a meghallgatás alapján állítja majd össze a dokumentum tervezetét. A jelentésről a LIBE bizottság szavaz majd. A vitán felszólaló külföldi képviselők többsége bírálta Magyarországot az alapvető jogok korlátozása miatt.

A hazánkat képviselő Szijjártó Péter szerint a legnagyobb vita az Európai Unió és Magyarország között bevándorlás ügyében van, amelyet sorskérdésnek nevezett. A magyar kormány többször megkérdezte az emberek véleményét és a többség elutasította a bevándorlást. A külügyminiszter a meghallgatáson elhangzott beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány nem tér ki a vita elől, de az álláspontok a legtöbb kérdésben rendkívül távol esnek egymástól.
"Teljesen mást gondolunk nemzetről, hagyományok tiszteletéről, határvédelemről és biztonságról"
- tette hozzá a Szijjártó Péter.

A vitában több magyar civil szervezet is felszólalt. A Soros György által támogatott Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a civil törvényt kifogásolta.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ