Cover
Belföld
Soros György cáfolni próbálja a kormány állításait
2017-12-0814:20
soros györgy, soros, konzultáció, orbán, nemzeti konzultáció, soros-terv, orbán viktor, magyarország, migráció
Kudarcot vallott a "Soros-terv" elleni propaganda-kampány. Ezt írta Soros György a Népszavának eljuttatott cikkben. A milliárdos üzletember megint reagált az ellene folyó kampány fejleményeire. A nemzeti konzultációval kapcsoltban azt írta, hogy szerinte a felnőtt magyar lakosság többségét nem lehetett félrevezetni a megtévesztő kampánnyal. 
Soros György szerint korábbi állításainak egy részét szándékosan félrevezették, a szövegkörnyezetét meghamisították és olyan kijelentéseket tulajdonítottak neki, amelyeket sosem tett. Megjegyezte azt is, hogy szerinte a kormány azt szeretné elhitetni az emberekkel, hogy ő a magyar nép ellensége, pedig tőle ez távol áll.

A tőzsdespekuláns szerint a kampány nyilvánvaló célja, hogy a kormány gyűlöletet gerjesztve terelje el a magyar nép figyelmét azokról a kudarcokról, amelyek például az oktatás és az egészségügy területén sújtják Magyarországot, ahol a rákbetegek halálozási aránya az egyik legmagasabb az egész világon - hangsúlyozta. "A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok. Semmi sem áll távolabb ettől a hamis állítástól" - hangsúlyozta. 
Soros György úgy folytatta, a propagandakampány másik eleme a nyílt társadalom értelmének, jelentésének szándékos kiforgatása volt. A "nyílt társadalom" nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent, azzal a kormány által elhitetni akart állítólagos céllal, hogy ez megsemmisítse a magyar és európai keresztény identitást - írta. Ezzel szemben, szigorú, közös, európai határvédelmet javasolt, hiszen az egyes országok - közös cselekvés nélkül - csak más tagállamok kárára szigetelhetik el időlegesen magukat a menekülők elől. A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében, tiszteletben kell tartani mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét - közölte Soros György. 
A milliárdos cáfolta a kormány azon állítását is, miszerint befolyást gyakorolna Brüsszelre, és ezt a befolyást arra igyekszik használni, hogy rákényszerítse "gonosz" tervét az Unió tagállamaira.
Hozzátette, azért nyilvánul meg fontos közéleti kérdésekben, azért közölt több írást is a migrációs válságról, mert úgy érzi, vannak másokkal is megosztható elképzelései arról, miképpen kellene a világ gazdagabb részének kezelnie, talán megoldania a súlyos bevándorlási válságot. Meggyőződése, hogy a menekültek elhelyezése csak önkéntes alapon történhet, hiszen a tagállamokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan menekülteket fogadjanak be, akiket nem akarnak, és a menekülő embereket sem lehet kényszeríteni, hogy olyan országban telepedjenek le, amely nem szívesen, nem jó szándékkal fogadja őket. Azok a tagállamok, amelyek nem tudnak vagy nem kívánnak menekülteket befogadni, többféle más módon is hozzájárulhatnak a probléma megoldásához. A menekültprobléma azonban nem az egyes országok, hanem Európa közös gondja, amelyre közös, európai megoldást kell találni - szögezte le Soros György.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ