Cover
Belföld
Az Erzsébet-utalványok felét már kézbesítették
2017-12-0807:15
erzsébet-utalvány, magyar posta, karácsony
A felét kézbesítette a posta azoknak az Erzsébet utalványoknak, amelyet a kormány ajándékoz a nyugdíjasoknak. A Magyar Posta szóvivője elmondta: karácsonyig minden ilyen küldeményt meg fognak kapni az időseknek. Az EMMI parlamenti államtitkára elmondta: jó dolog, hogy végre nem nyugdíjcsökkentésről, hanem prémiumról lehet beszélni Magyarországon.
A tegnapi nappal bezárólag 48 százalékon állt a kézbesítések aránya, amihez ha hozzátesszük a reggel és a délelőtt már kézbesített utalványokat, azt jelenti, hogy az érintettek fele már megkapta őket. Azaz az utalványok felét kézbesítettük, vagy megpróbáltuk kézbesíteni.
 A Magyar Posta szóvivője hangsúlyozta: az utalványok átvételét aláírással kell hitelesíteni, így akit nem talál otthon a postás, annak az egyik fiókban kell személyesen átvennie. Az utalványok kézbesítése 2 hete zajlik.
"30 milliárd forint, amit most erre a célra tudunk fordítani, és ebből 2,7 millió nyugdíjas tud utalványt kapni. Fontos, hogyha az országban végre jobban mennek a dolgok, akkor azok is érezzék, akiknek egy élet munkája van abban, hogy Magyarország felépült."
 – nyilatkozta Rétvári Bence az EMMI államtitkára.

A politikus úgy fogalmazott: emlékszik még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek. Az Erzsébet-utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ