Cover
Sport
Új tulajdonosa lesz az ETO FC-nek
2017-12-0619:10
futball
Rendeződhet a Quaestor botránnyal sújtott ETO FC Győr sorsa. A győri városházán kedden jelentették be, hogy Mányi József megvásárolta a klubot működtető kft 96 százalékát, így ő a csapat új tulajdonosa.
Mányi József lett az ETO FC Győr új tulajdonosa – ezt kedden jelentették be a győri városházán. A Quaestor botrány után a zöld-fehér klub a csőd szélére került és az elmúlt két évben bizonytalan volt a sorsa.
„A sportszakmai átvilágítás majd ezután fog történni. Pillanatnyilag a tűzoltás folyamatában vagyunk. Egy racionális gazdálkodást szeretnénk megcsinálni, megoldani, amit a polgármester úrral is egyeztettünk. Most az az első kérdés, hogy a klub adósságait rendezzük, és mindenki úgy tudjon elmenni karácsonyra, hogy mindenki ki van fizetve” – mondta az új tulajdonos.
Borkai Zsolt polgármester bejelentette, hogy az eddig zárolt önkormányzati támogatást is megkapja a klub. „Látva azokat az anyagi biztosítékokat, amelyeket Mányi úr tett az ETO irányába, az önkormányzat felől is elhárultak azok az akadályok, azok a félelmek, ami a közpénz oda átutalásáról szól. Ennek a 75 millió forintnak van értelme és tudunk segíteni ezáltal.”
Elhangzott továbbá, hogy a bérek rendezése után a szakmai kérdések januárban kerülhetnek sorra az NBII nyolcadik helyén álló csapatnál.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ