Cover
Sport
Olimpiai bajnok elnöke lett a Honvédelmi Sportszövetségnek
2017-12-0615:10
Nébald György, Honvédelmi Sportszövetség
Nébald Györgyöt választották a Honvédelmi Sportszövetség új elnökének. Az olimpiai bajnok kardvívó elárulta, hogy a szervezet fő céljának tekinti, hogy minél többen sportoljanak.
Az első ütemben a megyei jogú városokban és a régiós központokban 40 helyszínen alakítanak ki Honvédelmi Sportközpontot, majd ezt követően ez a szám még 67-tel nő, így országosan 107 településen várják majd a sportolni vágyó fiatalokat és családokat. Az első ütemre 17,5 milliárd forintot biztosít a kormány a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül, a kivitelező pedig a Nemzeti Sportközpontok lesz.
„Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb feladatot fogja teljesíteni a sportszövetség, ugyanis az a célunk, hogy minél több emberhez eljusson a sport, illetve minél több embert megszólítson. Fiatalokat, családokat, gyerekeket egyaránt, továbbá sok sportolási lehetőséget is kínáljon nekik. Éppen ezért a sportot visszük oda a lakóhelyek közelébe” – nyilatkozta Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség új elnöke az Echo TV-nek.
A Magyar Olimpiai Bizottság székházában tartott sajtótájékoztató is jelzi, hogy a MOB-nak is fontos a Sportszövetség.
„Nem kizárt, hogy ezeket a helyszíneket majd sportolók is tudják használni. Gondolom a kapacitások jobb kihasználása érdekében lehetőség nyílik majd arra, hogy helyi kis klubok judózzanak, vívjanak, vagy akár lőjenek ezeken a helyszíneken. Ez pedig szintén egy nagyon jó pont számunkra” – mondta Fábián László, a MOB sportigazgatója. Nébald György Kun Szabó Istvánt váltja a januárban megalakult sportszervezet élén. Megbízatása öt évre szól.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ