Cover
Belföld
Kilépett az LMP-ből Jancsó Andrea
2017-12-0609:00
LMP, jancsó andrea, schiffer andrás
Nem akart beszélni Jancsó Andrea távozásáról az LMP szóvivője, azt azonban megerősítette, hogy valóban nem befutó helyett kapott ferencvárosi képviselőjük az LMP országos listáján. Jancsó Andrea Facebook oldalán azt írta: ez már nem az a párt, amibe ő 2014-ben belépett.
A mai napon kiléptem az LMP-ből - így kezdte azt a Facebook-bejegyzését Jancsó Andrea, amelyben bejelentette otthagyja a pártot. A politikus azt írta, a továbbiakban független önkormányzati képviselőként folytatja a munkáját Ferencvárosban. Sajtóinformációk szerint Jancsónak az esett rosszul, hogy az LMP hétvégi kongresszusán az országos listán nem kapott befutó helyet.
Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője megerősítette: valóban a 28. helyet szánták ferencvárosi képviselőjüknek az LMP listáján, arról azonban már nem akart beszélni, hogy Jancsó Andrea nekik mivel indokolta távozását.
Jancsó Andrea nem az egyetlen, aki szakított a zöldekkel. Vágó Gábor, az LMP volt országgyűlési képviselője, az LMP az egyik alapítója 2014-ben lépett ki a pártból. A legnagyobb meglepetést Schiffer András okozta, amikor 2016 májusában bejelentette lemond társelnöki tisztségéről, visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát, és nem indul a 2018–as választáson.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ