Cover
Belföld
Nem vetették vissza a turistaforgalmat a merényletek 
2017-12-0515:00
merénylet, berlin, london, párizs
Az elmúlt időszak terror-cselekményei ellenére is sok turista utazik az európai nagyvárosokba. Ez derül ki egy idegenforgalmi jelentésből. Londonba például 24 százalékkal többen látogattak el, mint egy évvel korábban annak ellenére, hogy a brit fővárosban az elmúlt egy évben több véres merénylet is történt, amelyekben főként külföldi állampolgárok vesztették életüket.
A brit fővárosban minden nap hatalmas tömeg vonul üzletről üzletre. Az sem tántorítja el a turistákat, hogy időről-időre véres merényleteket követnek el terroristák, ráadásul pont a legforgalmasabb helyeken. Ebben az évben már öt terrortámadás volt Nagy-Britanniában, ebből négy Londonban.
Párizst és Berlint sem kerülik el a külföldiek. A német fővárosban tavaly 12 embert gázolt halálra egy terrorista a karácsonyi vásáron. Párizsban pedig két évvel ezelőtt követtek el terrortámadás-sorozatot egy előre megtervezett akció keretében. Azóta is több kisebb merényletet hajtottak végre a városban.
Az európai nagyvárosokban történt terrortámadások ellenére is nagy a nyüzsgés a karácsonyi vásárokban. Bár az ünneplést néhol beárnyékolják a merényletek a hatóságok kiemeleten figyelnek a több millió embert vonzó karácsonyi rendezvényekre.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ