Cover
Életmód
Felelőtlenség utasbiztosítás nélkül utazni
2017-12-0520:00
síelés, tél, biztosítás, tudakozó
Amikor a téli időszakban el akarunk utazni, még jobban érdemes odafigyelni, milyen biztosítást kötünk. Síelésnél például szem előtt kell tartani, hogy a biztosítók többsége csak a pályán történt balesetekért kezeskedik, ezért nem tanácsos jelöletlen lejtökön síelni – többek között erről is beszélt Benefi Zsolt, utazási szakértő az ECHO TV Tudakozó című műsorában.
Kedvelt irány téli nyaralásra a távol keleti helyszínek, mint például Thaiföld és Bali-szigete, illetve a Karib-térség is igen közkedvelt, Kuba és Dominika pedig az idei év nagy slágerei voltak. Már a magyarok között egyre népszerűbb a tengeri hajótúrák. Azonban nem csak a síelésnél érhetik balesetek az utazókat, így ezekben az esetekben is tanácsolt biztosítást kötni. Az utazási szakértő szerint felelőtlenség biztosítás nélkül utazni bárhova. 
Külön oda kell figyelni a táplálkozásra, főleg az ázsiai országokban, ahol az ennivalók nagyban különböznek az itthoni fellelhető ételekhez képest, könnyen gyomorrontást eredményezhet. Illetve a higiéniai körülmények is mások. Benefi Zsolt azt tanácsolja mindenkinek, hogy azonnal jelezék egészségügyi panaszaikat orvosnak vagy a biztosítónak, ezzel súlyosabb problémákat előzhetnek meg.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ