Sport
Keddtől ökölvívó országos bajnokság
2017-12-0418:55
ökölvívás
Mindenki ringbe lép, aki él és mozog, több válogatott öklöző külföldről tér haza egy verseny erejéig. Keddtől péntekig a Halassy Olivér Sportközpont ad otthont az ökölvívók idei országos bajnokságának.
Rekordnevezés! Több, mint 140 ökölvívó indul a kedden kezdődő 94. férfi országos bajnokságon. A résztvevők között van a hosszabb kihagyás után, Athénból hazatérő, egykori Eb-bronzérmes Ungvári istván, a francia Riviérán testőrködő szupernehézsúlyú Bouquet Bence és a korábbi kick-box világbajnok Veres Roland, aki az ökölvívást választotta. És hogy kire kíváncsi leginkább a fiatalok mellett a szövetségi kapitány, Balzsay Károly?
"Nekem ugye, Harcsa Zolival is kell melegítenem, mert a hétköznapok alkalmával nálam edz, illetve mi együtt készülünk. Nagyon bízom benne, hogy például Zoli nagyon jó formában lesz, és olyan kirobbanó ökölvívást fog bemutatni, ami bizonyítja, hogy méltán az ország legjobb és legeredményesebb ökölvívója még mindig." Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke és Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere együttműködési megállapodást írt alá a jövő évi, immár 62. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyről, amelyre február 7-e és 10-e között kerül sor a cívis városban.
"Nagyon fontos számunkra ezt a fajta hagyományt életben tartani, és hát, bízom benne, hogy ez még nagyon hosszú évekig a legmeghatározóbb, vagy legalább is az egyik legmeghatározóbb versenye marad a magyar boksznak." A Bocskai-emlékverseny előtt még a magyar bajnokságon bizonyíthatnak legjobbjaink a budapesti Halassy Olivér Sportcsarnokban. A tíz súlycsoport döntőjét pénteken rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ