Cover
Kultúra
Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő akciója
2017-12-0408:15
advent, adomány, karácsony
Idén is útjára indította adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, melyhez évente egymillióan csatlakoznak. Az adománygyűjtő összefogás az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött.
A gyertyát Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Lehel László elnök-igazgató és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg. Lévai Anikó a sajtótájékoztatón elmondta: az Ökumenikus Segélyszervezet nem kampányszerűen, hanem tudatosan felépítve, folyamatosan, egész évben támogatja azokat, akik hozzá fordulnak. A szervezet családok tízezreinek nyújt segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában. Az adományvonal 1353-as számait megformáló installáció mellől a szervezet nagykövetei élelmiszert, ruhát, tűzifát és gyermekjátékokat tartalmazó adománycsomagokat indítottak útnak egy rászoruló családnak.
A múlt évi pénzadománygyűjtésből megvalósult egy úgy nevezett Kapaszkodó programam, amelynek segítségével évente 1500 nehéz sorsú gyereket támogatnak közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozások szervezésével. Gáncs Kristóf kommunikáció igazgató elmondta, hogy a 1353-as adományvonalon hívásonként, valamint sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, az a szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, továbbá banki utalással vagy csekken teheti meg. A budapesti Bazilika területén önkéntesekkel közreműködve várják az adományokat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ