Belföld
Soros: Orbán ki akar minket irtani
2017-12-0211:00
soros györgy, soros-terv
Soros György hazudik – így reagált Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a milliárdos tőzsdespekuláns legújabb videóüzenetére, amelyben maffiaállam felépítésével vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint úgy vélekedett: napjainkra Magyarországon rosszabb lett a helyzet, mint amilyen a kommunista időkben volt.
A Nyílt Társadalom Alapítványok által közzétett felvételen Soros azt állítja, mivel őt nem érheti el Orbán, ezért a Magyarországon dolgozó munkatársait „bántja”. A milliárdos szerint személyes ugyan nem, de elvi ellentét kialakult közte és a magyar kormányfő között. A tőzsdespekuláns ellenzi Orbán Viktor rendszerét, szerinte ezért indult támadás ellene és a hozzá köthető szervezetek ellen Magyarországról. Az üzletember úgy fogalmazott: Orbán ki akar minket irtani.
Hollik István kormánypárti politikus szerint egyértelművé vált, hogy Soros György beszállt a magyarországi választási kampányba, célja pedig az, hogy megbuktassa a kormányt, amely a migránsok betelepítésének útjában áll. A KDNP-s politikus felhívta rá a figyelmet, hogy a mostani felvétel is bizonyítja Soros György hazudni is képes azért, hogy az Orbán- kormányt elmozdítsa. Hollik István leszögezte: a kormány nem fogja hagyni, hogy Soros átvegye az irányítást Magyarország fölött és egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra.
Soros György legutóbb két hete üzent. Az akkor megjelent felvételen azt állította, hogy a kormány tudatosan forgatta ki a menekültekről alkotott véleményét.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ