Sport
Minden szeren más győzött szombaton a Torna mesterfokú ob-n
2017-12-0218:00
torna
Minden szeren más lett a bajnok a tornászok Swietelsky-Mészöly Kupáért zajló Mesterfokú Bajnokságán Győrben. A férfiaknál taroltak a Honvéd sportolói.
A női ugrás és a férfi talaj gyakorlataival kezdődött meg a verseny 2. napja. Talajon a BHSE versenyzője, Vida Kornél 13.050 ponttal lett első. Ugrásban az MTK Budapest versenyzője, a pénteki egyéni összetett győztese, Schermann Bianka 13.400 ponttal végzett az élen. "Az összetett napon nem rontottam nagyot, csak kisebb hibák voltak” – kezdte stábunknak adott nyilatkozatát az újdonsült bajnok –, „viszont nagyon örültem, hogy több új elem is sikerült. Az ugrásom a mai nap egy nagyon kicsivel rosszabb volt, mint tegnap, de még így is elégedett vagyok vele."
Schermann Bianka felemás korláton is jól teljesített, itt bronzérmet szerzett, az aranyat pedig az olimpikon Kovács Zsófia nyerte. Lólengésben Berki Krisztián sérülése miatt Kállai Zoltán volt a legfőbb esélyes. "A Berki Krisztián távollétében mindenféleképpen elvártam magamtól az első helyet" - erősítette meg kérdésünkre Kállai. A BHSE tornásza élt is a lehetőséggel és bajnoki címet szerzett, ahogy a szintén honvédos Kiss Balázs is gyűrűn, így mindhárom férfi számban a budapesti egyesület versenyzői végeztek az élen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ