Cover
Sport
Az OSC taszítaná le a Szolnokot a trónról
2017-12-0223:00
Vízilabda
Parázs csatákat hoztak a BENU férfi Magyar Kupa elődöntői a Komjádi uszodában. A címvédő Szolnok ötméteresekkel győzte le a Ferencvárost, míg az OSC visszavágott az Egernek a bajnokságban elszenvedett vereségért.
Az A-Híd OSC-Újbuda feledtetni akarta a szerdán a Bajnokok Ligájában elszenvedett sima vereséget és már az első negyedben látszott, hogy Petik Attila tanítványai nagyon nyerni szeretnének. Bár 3-1-es OSC-előny után az Eger egyenlített, de utána 6-3-ra elléptek az ex-egri Erdélyi Balázs góljaival, így jó helyzetből várhatták a folytatást. A harmadik nyolc percben potyogtak a gólok mindkét oldalon, de a különbség csak eggyel csökkent, és 9-7-re még mindig az újbudaiak vezettek. A feszült hangulatot jól jellemezte, hogy páros és végleg cserés kiállítások tarkították a mérkőzést.
A zárófelvonásban az Egernek megvolt az esélye a felzárkózásra, de Salamon Ferenc révén mégis az OSC volt eredményes, aki beállította a 10-7-es végeredményt. "Végig vezettünk, ugyanaz volt a helyzet, mint az előző Eger elleni meccsünkön. Vezettünk három góllal, aztán, ha jól emlékszem, akkor csak kettővel, végül sikerült visszajönniük a meccsbe. Most is ikszre visszahozták, de nagyon örülök, hogy ezúttal sikerült nekünk egy kicsit felülkerekedni és újra gólt lőni. Nem úgy, mint az előző meccsen, ahol fordítottak és abból sikerült nyerniük. Ez mindenképp pozitív az előző meccshez képest" - nyilatkozta a háromgólos Erdélyi Balázs, az OSC játékosa az Echo TV-nek.
Az OSC így három év után jutott be ismét a Magyar Kupa döntőjébe, ahol idén is a Szolnok lesz az ellenfele. Bár a Ferencváros 2-0-val kezdett, de a címvédő Tisza-partiak egyenlíteni tudtak Prlainovics és Csuk góljaival. A félidőben aztán már 5-3-ra a Szolnok vezetett. A harmadik nyolc perc viszont ismét a Fradié volt. A 3-0-ra megnyert negyeddel a zöld-fehérek átvették a vezetést, de ami a Szolnoknak még jobban fájhatott, Cseh Sándor vezetőedzőt piros lap miatt nélkülözniük kellett a zárófelvonásra. Ennek ellenére Younger két találatával fordított a Szolnok, de Varga Dénes 46 másodperccel a dudaszó előtt lőtt góljával egyenlített a Fradi, így – az Európai Szuperkupa döntőjéhez hasonlóan – ismét jöhetett a büntetőpárbaj. Ahogy akkor, most is a Szolnok nyert, ezúttal 6-5-re, így ők játszhatnak a vasárnapi döntőben az OSC ellen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ