Cover
Gazdaság
A legkiválóbb vállalkozókat díjazták
2017-12-0208:00
gazdaság
A kormány intézkedései a gazdasági szereplők erősítését szolgálják, a tavaly kötött, hat évre szóló bér- és adócsökkentési megállapodás beváltotta a hozzáfűzött reményeket - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a Vállalkozók Napján.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége rendezvényén magas szintű állami és szövetségi kitüntetésben részesítették az idei év legkiválóbb vállalkozóit. A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozóján összesen a VOSZ megyei tagszervezetei és további érdekvédelmi szervezetek javaslata alapján 78-an kapták meg az Év Vállalkozója díjat.
A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy január elsejétől egységesen 9 százalékra csökkent a társasági adó, amely a legalacsonyabb szint az Európai Unióban. A vállalkozók szociális hozzájárulása az előző évi 27 százalékról az idén 22 százalékra csökkent, jövőre pedig 19,5 százaléka mérséklődik, a megállapodás végére pedig 11,5 százalék lehet. Ezekkel az intézkedésekkel a kormány jelentősen segítette a vállalkozások működését.
A miniszter arról is beszélt, hogy a gazdasági növekedéshez szükségesek a beruházások és a képzett munkaerő, Magyarországon jelenleg 60 ezer betöltetlen álláshely van, ami lehetőséget ad a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra vezetésére. A tárcavezető hangsúlyozta – a bérek növekedésének köszönhetően hatvan hónapja növekszik a kiskereskedelmi forgalom.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ