Belföld
4-es metró: A költségvetésből kell fizetni?
2017-12-0217:00
négyet metró, olaf, gyurcsány, bajnai
Fel kell készülni arra, hogy a költségvetésnek kell majd helytállnia a Gyurcsány-Bajnai-kormányok, illetve az MSZP-SZDSZ-vezetés alatt megvalósuló négyes metró beruházás során elkövetett szabálytalanságokért - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára.
Banai Péter Benő hangsúlyozta: a korrupciós botrány miatt akár 60-70 milliárd forint uniós pénzt is vissza kell majd fizetni, de emiatt nem kerülhet veszélybe semmilyen, családokat érintő támogatás, bér- és nyugdíjkifizetés, sem a közszolgáltatások biztosítása.
A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kormánynak kell rendeznie azt a kárt, amit Gyurcsány és a baloldal okozott a 4-es metró beruházás kapcsán. A párt közleményében úgy fogalmaz, a beruházás minden idők legnagyobb korrupciós botránya, amelynek harmadát, 167 milliárd forintot elcsaltak. A Fidesz szerint a felelősség a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ városvezetést terheli. Ennek ellenére a baloldali politikusok mégis sorra megtagadták az együttműködést a metrókorrupciót vizsgáló bizottsággal, mert az elcsalt pénzek valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszába vándoroltak - áll a közleményben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ