Cover
Belföld
MSZP-DK-LMP együttműködés?
2017-12-0117:00
mszp, dk, LMP
MSZP-DK közös lista, önálló lista vagy koordináltan induló egyéni jelöltek? Továbbra sem világos, milyen formációban érné el az ellenzék, az általuk célként kitűzött kormányváltást.
Gyurcsány Ferenc azt mondta a lakossági fóruma előtt Monoron, hogy azt szeretné, hogy ne csak a DK tárgyaljon külön a többi párttal, köztük a Jobbikkal is, hanem közösen üljenek egy asztalhoz. A DK szóvivője azonban cáfolta és kizártnak tartja, hogy az együttműködésről egyeztetnek Vona Gáborral. 
Míg a Demokratikus Koalíció szóvivője a Jobbikot, addig sajtóinformációk szerint Ron Werber, az LMP kampánytanácsadója Gyurcsány Ferencet tartja vállalhatatlannak. Az Index írt arról, hogy Ron Werber az LMP-seknek beszélt arról, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc pártja kemény dió, de semmiképpen sem szabad összeállni vele, mert a pártot vezető Gyurcsány mérgező, vállalhatatlan jelenség.
Az LMP az alábbiakkal kommentálta a közös együttműködés felvetését: „Természetesen több szereplő felé is nyitottak vagyunk az együttműködésre, de kizárólag olyan szereplők felé, akik tanultak az elmúlt 27 év hibáiból” - jelentette ki Demeter Márta az LMP országgyűlési képviselője.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ