Cover
Belföld
Újabb cigányozó, zsidózó jobbikos
2017-11-3021:00
jobbik, erős erzsébet
Az elmúlt időszakban több olyan hangfelvétel is napvilágot látott, amelyeken Jobbikosok gátlástalanul zsidóznak a Szent Korona Rádióban. A párt vezetése azonban nem határolódott el ezen politikusaitól.
Ezúttal Erős Erzsébet tett cigányellenes, antiszemita és holokauszttagadó kijelentéseket közösségi oldalán. A Jobbikos nyugdíjas nő az arabok, afrikaiak kötelező betelepítésétől nem tart, a zsidók magyarországi jelenléte viszont annál jobban:
Ha mégsem jönnek a migránsok, majd azt fogják mondani, hogy megvédték az országot. Amíg a magyarországi zsidóság nem akarja a betelepítést, addig nem kell izgulni, az lesz, amit ők akarnak. Ennyire egyszerű!
Már 2016-ban sem rejtette véka alá véleményét a zsidóságról Erős Erzsébet. Annak ellenére, hogy a Jobbik kommunikációs téren már néppártnak vallja magát, a párt nyugdíjas tagozatának alelnöke most is hasonlóan gondolkodik, mint korábban. Zsidógyűlölő megjegyzéseivel van tele az az internet. A Pesti Srácok találta meg elképesztő bejegyzéseit: 
A zsidóknak nem szabadna politizálniuk, hiszen ők az ország rákfenéi, ők tehetnek a holokausztról.
Bár Erős Erzsébet szerint az sem biztos, hogy volt egyáltalán holokauszt. A Jobbik nyugdíjas szervezetének alelnöke bejegyzésében azt is feszegette, hogy szerinte zsidózni nem szégyen. A Fidesz szerint ez az újabb bizonyítéka annak, hogy a párt baloldali fordulata közepette ugyanolyan rasszista, antiszemita párt maradt, mint volt.
Erős Erzsébet nem csak a zsidóságba rúgott bele: szerinte Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van abban, hogy a határon túl élő magyaroktól el kell venni a szavazati jogot, mert ő úgy látja, Erdélyben oláh cigányok élnek, nem pedig magyarok. Erős Erzsébetnek esze ágában sincs kilépni a Jobbikból, és igazából meg is érti, hogy ott most diplomatikusnak kell lenni, de ha lesz lehetőség “nemzetibb” vonalon dolgozni, akkor rá számíthatnak.
Akár le is mondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának alelnökét, aki Facebook-bejegyzéseiben zsidó- és cigányellenes, illetve az erdélyi magyarokat sértő kijelentéseket tett – erről Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke beszélt. Azt mondta: a Jobbik nem következmények nélküli párt, foglalkoznak az üggyel, és ha lezárul a vizsgálat, beszámolnak a várható fejleményekről. Hozzátette, reméli, hogy a következménynélküliség más pártok esetében is megszűnik. Nem sokkal ezután Erős Erzsébet lemondott a tisztségről.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ