Cover
Belföld
Sikeres otthonteremtési támogatás
2017-11-3013:00
Otthonteremtés
44 millió forint támogatás folyósításáról döntött a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriuma az első körben beadott otthonteremtési pályázatok alapján. Az alig több, mint egy hónapja meghirdetett életkezdési támogatási programra eddig 15 fiatal pár adta be kérelmét a térségben. Az összesen 100 millió forintos támogatási keretösszeg biztosítja a további pályázás lehetőségét.
A Mészáros Lőrinc által létrehozott a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány otthonteremtéshez, lakásfelújításhoz, illetve bővítéshez nyújt vissza nem térítendő támogatást a térségben élő fiatalok számára. A támogatásra 35 évnél fiatalabb alcsútdobozi, valamint felcsúti házaspárok és élettársak pályázhatnak. A fiataloknak mindössze vállalniuk kell, hogy 10 évig otthonuk lesz a település.
44 millió forint, amely most került kiutalásra a pályázók között, és továbbra is van a fennmaradó összegre, mert hiszen ez bővül, erre van lehetőség pályázni a továbbiakban is
” – közölte Mészárosné Kelemen Beatrix a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány Kuratórium elnöke.
Az új lakást építők vagy vásárlók 5 millió, a használt lakást vásárlók 4 millió, míg az otthonukat bővíteni vagy felújítani tervezők 1,5 millió forintot kaphatnak terveik megvalósításához.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ