Cover
Belföld
Rig Lajos Kész Zoltán támogatására buzdít
2017-11-3021:00
rig lajos, veszprém, jobbik
A Jobbik tapolcai országgyűlési képviselője, Rig Lajos Veszprémben nemcsak részt vett, hanem fel is szólalt az MSZP, a DK, és a Liberálisok támogatását élvező Kész Zoltán és Mellár Tamás közös fórumán. A tapolcai Jobbikos azt mondta: egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell szavazni, konkrétan Kész Zoltánra.
Rig Lajos annak ellenére állna be a veszprémi független képviselő mögé, hogy Kész Zoltán korábban határozottan elítélte a Jobbik szélsőséges politikáját. Kész Zoltánt hiába kerestük, nem nyilatkozott. Rig Lajos kijelentése után a Jobbik korábbi tapolcai elnöke a Facebookon kelt ki magából. Toronyi Tibor csalódott Rig Lajosban.
Hatalmas csalódással tölt el ez az egész, én annak idején ugye a Jobbik elnökeként soha nem járultam volna hozzá, hogy az MSZP, vagy DK velük kapcsolatba kerüljön, most nyilvánvalóan azért folyamodnak ilyen dolgokhoz, hogy valamilyen szintű esélyük legyen mert különben nem...
A Jobbikos Szávay István szerint Rig Lajos nem mondhatott ilyet, mert Veszprémben a Jobbiknak önálló jelöltje van és az nem Kész Zoltán.
A Jobbik és a baloldal összefogását nem csak Rig Lajos lengette be. Korábban Magyar György is arról beszélt, hogy nem számít, hogy valaki kicsit náci, vagy nagyon, az összefogás egy technikai és nem elvi kérdés. Mellár Tamás, a KSH volt elnöke is a Jobbikban látja az utolsó esélyt. Egy interjúban arról beszélt, hogy elfogadná az egykori radikális párt támogatását.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ