Cover
Sport
Michelisz Norbert a vb-cím küszöbén
2017-11-3022:00
wtcc, michelisz Norbert
Pénteken este Katarban eldől az idei túraautó-világbajnoki cím. Michelisz Norbert hátránya az összetettben mindössze hat és fél pont az élen álló svéd Thed Björk mögött.
Pénteken nemcsak kialakul a rajtsorrend, de mindkét futamot is lebonyolítják a Dohától északra fekvő luszaili pályán. Michelisz Norbert élete első világbajnoki címéért száll autóba, a Honda magyar pilótájától hat és fél pontra, azaz látótávolságban áll az összetettben vezető svéd Thed Björk.
"Sokszor gondoltam arra, hogy milyen érzések kavarognak majd bennem, amikor esetleg világbajnoki címért harcolhatok és mindig pusztán a gondolattól nagyon izgatott lettem. Most egyelőre a csütörtöki napján vagyunk a katari versenyhétvégének, ma csak szabadedzések vannak. Egyelőre egy picit ez a feszültség hiányzik, olyan eddig ez a nap, mint minden többi nap, amikor egy szabadedzésre készülök, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást" – mondta a történelmi jelentőségű versenyek előtt álló Michelisz.
Az első és második szabadedzésen mindenesetre Michelisz volt a leggyorsabb. A pénteki időmérőt magyar idő szerint 12.30-tól, míg a két futamot 19 óra 20 perc után rendezik Katarban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ