Cover
Sport
Dél-Korea bemutatkozott sportolóinknak
2017-11-3021:00
téli olimpia, pjongcsang
Nemcsak a sportról, a kultúráról is szól majd a februári téli olimpia és paralimpia. A közelgő sporteseményekkel kapcsolatos megállapodást írt alá a MOB, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetsége.
Hetven nap múlva fellobban a dél-koreai Pjongcsangban az olimpiai láng, és hivatalosan is elkezdődik a XXIII. téli olimpia. Ebből az alkalomból a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetsége a MOB és a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőivel a Koreai Kulturális Centrumban írt alá megállapodást, amely nem csupán a sportról, de az olimpia és a paralimpia kulturális vonatkozásairól is szól.
A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László a következőképpen kommentálta a megállapodást: „A Koreai Kulturális Intézettel kötött megállapodásunk arról szól, hogy kihasználjuk az olimpiát és a paralimpiát arra, hogy a két nemzet – a koreai és a magyar – közti kulturális kapcsolatokat erősítsük. Tudjunk meg egymásról minél többet, ismerkedjünk meg egymás kultúrájával és építsünk olyan kapcsolatokat, amik túlmutatnak a sporton, túlmutatnak a fogyatékos sporton és túlmutatnak azon, hogy egy egyszeri alkalommal találkozunk." A téli olimpiát február 9. és 25., a paralimpiát március 9. és 18. között rendezik meg Pjongcsangban. Magyarország a négy évvel ezelőtti szocsi játékokkal ellentétben ez utóbbi eseményen képviselteti magát.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ