Cover
Külföld
Újraindult a légiközlekedés Balin
2017-11-2915:00
Reptér, vulkán
Ismét megnyitották Bali nemzetközi repterét, miután két napig volt zárva volt az Agung vulkán fokozott tevékenysége miatt.
A légtérzárlat turisták tízezreit kényszerítette maradásra a szigeten, köztük csaknem 200 magyarral együtt. A szigeten található Agung vulkán aktív, vagyis bármikor kitörhet. Pánikra azonban semmi ok, mert a hegy környékét 10 km-es körben lezárták. A légikikötő normális üzemmódban működik - közölték a katasztrófavédelemi hatóságok azt követően, hogy a korábbi legmagasabb szintű riasztást egy fokozattal csökkentették. Van olyan légitársaság azonban, amelyik csak december 10-re írt ki újabb járatokat.
Magyarország indonéziai nagykövete az Echo TV-nek elmondta, hogy senki nincs veszélyben és hamarosan mindenki hazautazhat. „Arra hívjuk fel az állampolgárok figyelmét, hogy figyeljék azt, hogy mikor mennek a járatok és akkor azzal megtudják kezdeni a hazautazásukat”. Az indonéz vulkanológiai intézet szerint a vulkán feletti hamufelhő szélirányt váltott és már nyugat felé halad. A hatóságok azonban folyamatosan figyelik és arra is felkészültek, ha kitör a vulkán.
Az Agung legutóbb 1963-ban tört ki, akkor 1200 ember vesztette életét.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ